About Us

Whats our Story?

It Started, Quite Simply, Like This...

La Cambusa nasce nel 1988 dall'idea di “mamma Oriana” e Pino di aprire una trattoria caratterizzata da cucina espressa e pesce fresco in esposizione, il tutto nel rispetto della tradizione culinaria siciliana.

Oggi La Cambusa, celebrando i suoi 31 anni di storia, continua ad esaltare la cucina tipica siciliana, attraverso un concept culinario all'insegna dello slow food, basato sulle ottime materie prime siciliane, e alla continua ricerca di nuovi accostamenti e nuove tecniche per valorizzare e riscoprire la tradizione.

See the Menu!

What our Customers Say…

"Chi va a Palermo dovrebbe ritenerla tappa fissa per pranzo o cena."
Daniele from Messina, Italia
"Great food, reasonably priced.
Highly recommended for couples, families and friends!"
Aninet from Oslo, Norvegia

"Great Food and a wonderful staff!"
Buddy from Atlanta, Georgia
"Il prezzo giusto per una indimenticabile cena Palermitana.
Consigliatissimo!"
Roberta from Porto Sant'Elpidio, Italia

Our Menu

Traditional food

Appetizers

  1. Raw and marinated fish

    15

    Oysters, tuna tartare, swordfish tartare, prawn, salmon

  2. Octopus and potatoes salad

    10

  3. Mussel soup with croutons

    9

  4. Swordfish millefoglie

    12

    Swordfish millefoglie with radicchio

  5. Raw ham and bufala

    9

    Raw ham and buffalo mozzarella

  6. Eggplant parmigiana

    8

  7. Street food

    7

    Panelle, crocchè, sfincionello, arancina with tomato, eggplants and ricotta salata

  8. Trilogia sicula

    12

    Swordfish caponata, sardines fishball, anchovies bruschetta

First courses

  1. Tagliatelle with cedar, bottarga and prawns

    13

  2. Tagliatelle with cherry tomato on zucchini cream and parmesan flakes

    10

    Tagliatelle with cherry tomato on zucchini cream and parmesan flakes

  3. Spaghettoni anchovies and tomate cherry

    9

  4. Busiati with basil pesto, almonds, dried tomato

    8

    Busiati with basil pesto, almonds, dried tomato

  5. Bucatini c’anciova

    8

    Bucatini with red anchovy, tomato paste, passoline, pine nuts and breadcrumbs

  6. Rice mussels and tenerumi

    11

  7. Bucatini with sardines and wild fennel

    11

  8. Spaghettoni with clams

    13

  9. Caserecce tomato, eggplants and ricotta salata

    7

Meat second courses

  1. Mixed grilled Palermo style

    9

    Pork roulade, breaded veal loin and sausage

  2. Lamb glazed with Nero d’Avola

    13

    Lamb glazed with Nero d’Avola served with potatoes

  3. Pork loin with orange sauce

    8

    Pork loin with orange sauce and potatoes

  4. Sliced beef

    14

    Sliced beef with cherry tomatoes, parmesan and rocket

Fish second courses

  1. Swordfish roulades with almonds

    12

    Swordfish roulades with almonds with seasonal side dish

  2. Seared lampuga on eggplant caponata

    9

  3. Codfish Messina style

    11

  4. Grilled prawns

    18

    Red shrimp from Mazara: a species of shrimp that is fished mainly in the waters of the Mediterranean Sea, in particular in the town of … View Recipe

  5. Sliced tuna

    14

    Sliced tuna in a pistachio crust with onion and potatoes

  6. Catch of the day 100 grams

    6

  7. Croaker in sesame crust

    14

    Croaker in sesame crust and vegetable tabulé

Side dishes

  1. Grilled vegetables

    6

    Aubergines, courgettes, radicchio, potatoes and peppers

  2. Baked potatoes with onions

    5

    Baked potatoes with onions

  3. Green / mixed salad

    4

    Iceberg lettuce / Lettuce and radicchio

  4. Fried potatoes

    4

    Fried potatoes

Big salads

  1. Scirocco

    10

    Lettuce, rocket, prawns, tomato and corn

  2. Maestrale

    9

    Lettuce, tomato, onion, tuna, olives and oregano

  3. Grecale

    8

    Cherry tomatoes, feta, black olives and onion

  4. Kalamarina

    10

    Lettuce, radicchio, bresaola, rocket and parmesan flakes

  5. Caprese

    10

    Tomato, mozzarella di bufala and basil

  6. Libeccio

    7

    Zucchini, carrot, pea, corn and onion taboulè

Desserts

  1. Almond parfait

    5

  2. Watermelon frost tart

    5

    Watermelon frost tart, chocolate chips and pistachio grains

  3. Cassata in glass

    5

    Ricotta, chocolate and candied fruit

  4. Cannolo

    4

    Fried dough with ricotta and chocolate chips

Ice cream

  1. Dolce abbraccio

    5

    Vanilla cream and coffee

  2. Rorò’s rose

    4

    Flavour of the day

  3. Tris di coppe

    5

    Chocolate, cinnamon and jasmine

  4. Coppa gelato

    4.5

    Assorted flavours

Ingredienti di
prima qualità!

Our Staff

The Friendliest People

Leopoldo Tardi

The owner

Ereditata dalla mamma Oriana, ha assunto la gestione della Cambusa venti anni fa, trasformandola da informale trattoria di pesce fresco a ristorante di cucina tipica siciliana, fedele alle sue origini nell'atmosfera familiare, ma rinnovato nel concept culinario

Alfonso Pizzuto

Head Chef

Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Aenean commodo ligula.

Ina Romano

Ice cream maker

Ha conseguito il titolo di Gelatiera presso la scuola Castalimenti partecipando al Corso di Alta Formazione per Gelatiere. Creativa e con un'innata vena culinaria, si dedica da oltre 30 anni alla sua passione per la pasticceria e gelateria.

GELATO ARTIGIANALE!

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